Bugetul rectificat al Tarom prevede reducerea sumelor pentru investiţii cu 70%, la 65 milioane lei

Bugetul rectificat al Tarom prevede reducerea sumelor pentru investiţii cu 70% faţă de valoarea aprobată la începutul anului, de la 138,27 milioane lei la 65 milioane lei, dar şi trecerea pe profit, potrivit unui proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor.

154 afișări
Imaginea articolului Bugetul rectificat al Tarom prevede reducerea sumelor pentru investiţii cu 70%, la 65 milioane lei

Bugetul rectificat al Tarom prevede reducerea sumelor pentru investiţii cu 70%, la 65 milioane lei (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

Cea mai mare scădere vizează investiţiile realizate din surse proprii, acestea urmând să fie reduse, faţă de începutul anului, cu 80%, de la 78,97 milioane lei la 15,34 milioane lei.

Veniturile companiei vor fi mai mici cu 3,5%, de la 1,71 miliarde lei la 1,65 miliarde lei, iar cheltuielile cu 7%, de la 1,71 miliarde lei la 1,59 miliarde lei.

Bugetul rectificat prevede astfel un profit de 53,56 milioane de lei. În varianta iniţială a bugetului veniturile ar fi urmat să fie egale cu cheltuielile, rezultând astfel profit zero.

Anul trecut compania a avut pierderi de 332,48 milioane lei (80 milioane euro), în creştere cu 41,6% faţă de anul precedent, când operatorul aerian de stat a raportat un rezultat negativ de 234,69 milioane lei.

Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de companie a crescut cu 24% faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători la 2,2 milioane de pasageri.

Tarom se află pe lista companiilor monitorizate de FMI şi va avea management privat. Statul s-a angajat să vândă 20% din acţiunile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici