Bulgaria ia faţa României şi dublează oferta iniţială pentru atragerea investiţiei Volkswagen

Bulgaria şi-a dublat oferta pentru Volkswagen, în încercarea de schimba decizia producătorului auto cu privire la amplasarea unei noi fabrici de maşini, relatează BTA.

2878 afișări
Imaginea articolului Bulgaria ia faţa României şi dublează oferta iniţială pentru atragerea investiţiei Volkswagen

Bulgaria ia faţa României şi dublează oferta iniţială pentru atragerea investiţiei Volkswagen

Astfel, vecinii de la sud şi-au dublat oferta de 135 milioane de euro, la 260 milioane. Fostul preşedinte Rosen Plevneliev, a anunţat că Bulgaria a pregătit o ofertă „minunată”. El a mai vorbit despre posibilitatea de dezvoltare a infrastructurii electrice, dar şi despre măsuri în educaţie care să ajute compania. Reprezentanţii guvernamentali nu au făcut comentarii pe marginea acestui subiect, relatează sursa precizată.

Plevnliev şi-a exprimat speranţa că Volkswagen va amâna decizia finală pentru noiembrie şi îşi va reconsidera planurile pentru amplasarea noii fabrici.

Volkswagen a anunţat, recent, că amână decizia finală pentru construirea unei uzine în Turcia, din cauza conflictului din Siria. Unul dintre acţionarii companiei a spus chiar că nu i se pare potrivit ca VW să mai continue această investiţie. O decizie va fi luată abia în luna noiembrie. Pe lista posibilelor destinaţii pentru noua uzină s-au aflat şi România şi Bulgaria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici