Bulgaria îşi majorează prognoza de creştere economică. Ministrul Finanţelor anunţă că ar putea fi „una dintre cele mai bune din UE” în 2019

Bulgaria şi-a majorat prognoza de creştere economică pentru 2019 la 3,6%, faţă de estimarea anterioară de 3,4%, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Vladislav Goranov.

661 afișări
Imaginea articolului Bulgaria îşi majorează prognoza de creştere economică. Ministrul Finanţelor anunţă că ar putea fi „una dintre cele mai bune din UE” în 2019

Bulgaria îşi majorează prognoza de creştere. Ministrul Finanţelor anunţă că ar putea fi „una dintre cele mai bune din UE” în 2019

Bulgaria a raportat o creştere economică de 3,1% în 2018 şi a prevăzut anterior o creştere de 3,3% în 2020.

"Ne aşteptăm ca economia să atingă o creştere de 3,6% în acest an, una dintre cele mai bune din Uniunea Europeană", a spus ministrul.

Bulgaria vrea să se alăture mecanismului ERM-2, în primăvara anului 2020, această măsură constituind stagiul obligatoriu al „sălii de aşteptare” de doi ani pentru adoptarea euro.

Goranov a declarat că procesul de aderare se desfăşoară „conform consultărilor preliminare cu partenerii noştri europeni”. El a spus că Bulgaria are drept scop adoptarea monedei euro la 1 ianuarie 2023.

S&P Global Ratings a ridicat ratingul pe termen lung al monedei străine pentru Bulgaria la BBB / A-2, citând performanţele fiscale puternice ale statului balcanic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici