Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut al FMI în următorii doi ani

Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional în următorii doi ani, a declarat, joi, ministrul de Finanţe Simeon Djankov, citat de Novinite.

75 afișări
Imaginea articolului Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut al FMI în următorii doi ani

Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut al FMI în următorii doi ani (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În privinţa politicii economice, guvernul bulgar se descurcă la fel de bine ca cea mai mare parte a Executivelor statelor Uniunii Europene", a spus Djankov, adăugând că se aşteaptă ca economia Bulgariei să revină la creştere în acest an.

El a subliniat că Bulgaria este singurul stat din Europa şi Asia Centrală care are perspectivă pozitivă a ratingului din partea Moody's.

În plus, FMI anticipează că economia bulgară va depăşi cea mai dificilă perioadă a recesiunii până la sfârşitul acestui an.

Bulgaria trece prin prima recesiune din ultimii 12 ani, dar guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică la 1%, pentru acest an, ca urmare a îmbunătăţirii perspectivelor.

Potrivit guvernului de la Sofia, Bulgaria este mai bine pregătită să reziste crizei mondiale, comparativ cu alte state europene, ca urmare a politicii bugetare prudente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici