Bulgaria vrea în zona euro, dar cu condiţia ca ţările membre să respecte regulile datoriilor

Bulgaria vrea în continuare să intre în zona euro, dar numai dacă ţările din uniunea monetară respectă reglementările referitoare la limitarea datoriilor, a declarat ministrul Economiei, Traicho Traikov.

182 afișări
Imaginea articolului Bulgaria vrea în zona euro, dar cu condiţia ca ţările membre să respecte regulile datoriilor

Bulgaria vrea în zona euro, dar cu condiţia ca ţările membre să respecte regulile datoriilor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dacă toate statele din zona euro vor respecta în viitor regulile referitoare la datorii, intrarea în uniunea monetară va rămâne un obiectiv pe termen mediu pentru noi", a afirmat Traikov într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung, transmite Novinite.

Bulgaria vrea să adopte moneda unică pentru reducerea costurilor de finanţare ale companiilor locale, care plătesc în prezent dobânzi de până la 10%, a explicat Traikov.

Ministrul a avertizat însă că bulgarii se vor opune cu vehemenţă ca ţara lor să sprijine financiar oricare stat bogat din zona euro, prin Mecanismul European de Stabilitate.

"Este greu de justificat de ce ar trebui Bulgaria să ofere fonduri pentru facilitatea de salvare destinată unor ţări cu o populaţie mult mai bogată", a explicat el, adăugând că pensiile din Grecia sunt de cinci ori mai mari decât cele din Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici