Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe verde

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe verde, indicele principal, BET, urcând cu 4,4%. BRD creşte cu 5%, Banca Transilvania cu 4%, MedLife cu 6%, Petrom cu 3,7%, Nuclearelectrica cu 2%.

260 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe verde

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe verde

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de marţi pe verde, indicele principal, BET, având la ora 10.30 un plus de 4,4%, ajungând la 11,449 puncte, scrie ZF.

BET-Fi avea la aceeaşi oră un avans de 1,7%, iar BET-TR, care reflectă evoluţia celor mai lichide 17 acţiuni listate la BVB şi dividendele distribuite de acestea de 4,4%, la fel ca BET-NG, ce reuneşte cele mai importante companii româneşti din domeniul energetic.

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră, BRD creşte cu 5%, Banca Transilvania cu 4,17%, Nuclearelectrica cu 2%, MedLife cu 6%, Petrom cu 3,7%, TeraPlast cu 6%, iar One Unite Properties cu 6,8%, arată datele agregate de ZF.

Bursa de la Bucureşti a avut luni a şasea sesiune conse­cutivă de scăderi, în contextul în care indicele principal BET a deschis şedinţa cu o scădere de 5%-6% şi cu o balanţă înclinată spre vânzători în ceea ce analiştii au apreciat ca fiind în principal ordine panicarde.

Totuşi, indicele a revenit spectaculos spre finalul şedinţei în contextul apariţiei cumpă­rătorilor şi cu toate că intensitatea confictului militar din est nu a dat semne de diminuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici