Bursa de pe Wall Street este din nou în scădere. Optimismul potrivit căruia economia s-ar putea recupera rapid dispare

Bursa este în scădere bruscă joi pe Wall Street pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc din nou, scăzând optimismul recent, potrivit căruia economia s-ar putea recupera rapid, relatează AP News.

708 afișări
Imaginea articolului Bursa de pe Wall Street este din nou în scădere. Optimismul potrivit căruia economia s-ar putea recupera rapid dispare

Bursa de pe Wall Street este din nou în scădere. Optimismul potrivit căruia economia s-ar putea recupera rapid este în scădere

Indicele Dow a scăzut cu peste 1.600 de puncte, iar S&P 500 a scăzut cu 5,4%, în cea mai proastă zi din ultimele aproape trei luni.

Mulţi observatori de pe piaţă spun că o revenire spectaculoasă a pieţei a fost exagerată şi nu reflecta starea grea a economiei. S&P 500 s-a majorat cu 44,5% între sfârşitul lunii martie şi începutul actualei săptămâni.

Rezerva Federală a redus o parte din optimismul pe care investitorii l-au avut cu privire la o revenire economică rapidă miercuri, avertizând că drumul către recuperarea de la cel mai grav declin din  ultimele decenii va fi unul lung.

Departamentul Muncii din SUA a declarat joi că aproximativ 1,5 milioane de oameni au solicitat săptămâna trecută ajutoare de şomaj, un semn că mulţi americani îşi pierd în continuare locurile de muncă chiar dacă economia începe să se redeschidă treptat. Cea mai recentă cifră a marcat cea de-a zecea scădere săptămânală a cererilor de ajutor pentru locuri de muncă, de când au ajuns la un maxim la mijlocul lunii martie, când coronavirusul a lovit puternic. Totuşi, ritmul concedierilor rămâne la un nivel ridicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici