Bursa din SUA a deschis în scădere. Deprecierea euro faţă de dolar s-a accelerat

Euro s-a depreciat faţă de dolarul american cu peste 0,7% şi a atins minimul zilei după deschiderea în scădere a şedinţei de luni pe bursa din Statele Unite, prima după retrogradarea SUA de către agenţia Standard& Poor's.

438 afișări
Imaginea articolului Bursa din SUA a deschis în scădere. Deprecierea euro faţă de dolar s-a accelerat

Bursa din SUA a deschis în scădere. Deprecierea euro faţă de dolar s-a accelerat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toţi indicii importanţi de pe Wall Street au deschis în scădere.

Euro s-a depreciat până la 1,4148 dolari, potrivit Reuters, însă a revenit ulterior la 1,4178 dolari, în declin cu 0,7% faţă de şedinţa anterioară.

Moneda europeană se afla deja sub presiune, după ce impactul pozitiv achiziţiilor de obligaţiuni ale Italiei şi Spaniei de către Banca Centrală Europeană s-a redus, iar aversiunea faţă de risc a câştigat teren.

Traderii au afirmat că BCE a cumpărat titluri ale Italiei şi Spaniei la deschiderea şedinţei bursiere din Europa, după ce a anunţat, duminică, că va implementa activ programul de achiziţii de obligaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici