Bursele au primit bine acţiunile Stellantis, producătorul auto format de Fiat Chrysler şi Peugeot

  • Stellantis, produsul fuziunii de 52 miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler Automobiles şi Peugeot, a fost bine primit de investitorii europeni
  • Preţul acţiunilor a crescut cu 7,5% după lansarea pe bursele din Milano şi Paris, relatează CNBC.
100 afișări
Imaginea articolului Bursele au primit bine acţiunile Stellantis, producătorul auto format de Fiat Chrysler şi Peugeot

Bursele au primit bine acţiunile Stellantis, producătorul auto format de Fiat Chrysler şi Peugeot

Acţiunile cotate la Milano au început să se tranzacţioneze la 12,758 euro pe acţiune, cu o capitalizare de piaţă de 39,2 miliarde de euro, iar până după-amiaza ofertele au crescut la 13,55 euro pe acţiune.

Într-o lansare virtuală pe site-ul web Borsa Italiana, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, fost CEO al PSA Group, a declarat că fuziunea va aduce acţionarilor 25 de miliarde de euro în următorii ani în urma reducerilor de costuri proiectate.

Acţiunile vor fi lansate pe Wall Street marţi, după care Tavares va susţine prima sa conferinţă de presă în calitate de CEO al Stellantis.

Lansarea a marcat punctul culminant al discuţiilor de legătură negocierilor care au început la sfârşitul anului 2018 şi vine într-o perioadă în caare industria auto încearcă trece printr-o schimbare majoră către vehicule electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
auto,
companii,
bursă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici