Bursele cresc în urma votului din Germania şi după ieşirea din scenă a Angelei Merkel

  • Bursele europene încep să crească, în urma alegerilor politice din Germania.
  • EuroStoxx creşte cu 0,80% în primele etape ale tranzacţionării, în timp ce FtseMib din Milano a sporit cu 0,60%, iar Dax din Frankfurt conduce cu + 1%.
1128 afișări
Imaginea articolului Bursele cresc în urma votului din Germania şi după ieşirea din scenă a Angelei Merkel

Bursele cresc în urma votului din Germania. Achiziţii de obligaţiuni verzi

Rezultatul rezultate din sondaje referitor la alegerile din Germania oferă stabilitate pieţelor financiare de pe continent. Cel mai mare risc, şi anume acela al avansării unei coaliţii de stânga, pare complet evitat.

Prin urmare, nu se consemnează riscuri majore, după ieşirea din scenă a Angeleo Merkel. Cu toate acestea, va dura timp, poate luni, pentru a afla componenţa noii coaliţii.

"Nu ne-am gândit şi nu credem că discuţiile de coaliţie vor fi centrul atenţiei pieţelor financiare, întrucât în ambele cazuri unul dintre fostele partide de guvernare va fi noul lider al coaliţiei", a declarat Reto Cueni, şef Economistul Vontobel, într-o declaraţie.

Potrivit rezultatelor provizorii, SPD-ul lui Olaf Scholz este primul partid cu 213 de locuri (25,7%) în camera inferioară. Grupul CDU-CSU a obţinut un rezultat foarte negativ, dar, deşi este doar 24,1% (200 de locuri), liderul Armin Laschet a revendicat conducerea guvernului.

Verzii au obţinut 121 de locuri (14,8%), cel mai bun rezultat reuşit vreodată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici