Bursele din China, la pământ după vacanţa de Anul Nou. Banca centrală va injecta o sumă-record în sistemul financiar

Temerile legate de evoluţia coronavirusului au declanşat o scădere accentuată a burselor chineze, pe măsură ce pieţele s-au redeschis după vacanţa de Anul Nou Lunar.

1831 afișări
Imaginea articolului Bursele din China, la pământ după vacanţa de Anul Nou. Banca centrală va injecta o sumă-record în sistemul financiar

Sursa: Profimedia Images

Indicele Shanghai Composite a scăzut cu aproape 9% înainte de a recupera uşor, în timp ce preţurile mărfurilor au scăzut şi ele.

Companiile de producţie, materiale şi bunuri de larg consum sunt cele mai greu lovite.

Căderea a venit în ciuda măsurilor de susţinere ale economiei anunţate de banca centrală din China.

Banca Populară Chineză (PBOC) a redus în mod neaşteptat ratele dobânzilor pe termen scurt, ca parte a încercărilor sale de a elibera presiunea asupra economiei.

De asemenea, instituţia pompează 22 miliarde de dolari în economie, o acţiune menită să asigure că există suficientă lichiditate în sistemul bancar.

În total, banca centrală va injecta luni peste 170 de miliarde de dolari în sistemul financiar, cea mai mare sumă pompată într-o singură zi. PBOC a precizat că ar putea pune la dispoziţie mai multe numerar pe parcursul săptămânii. Autorităţile de reglementare financiară chineze prognozează că impactul asupra economiei va fi „pe termen scurt”.

China a înregistrat o creştere economică de 6,1% anul trecut - cea mai slabă în aproximativ trei decenii. La începutul acestei luni a fost semnat un acord parţial de reducere a tensiunilor comerciale cu Statele Unite, dar majoritatea tarifelor vamale majorate rămân în vigoare.

Scăderea acţiunilor din China vin după ce pieţele globale au fost au avut de suferit din cazua epidemiei, în ultimele zile. Indicele S&P 500 a înregistrat vineri, pe Wall Street, cea mai slabă săptămână din octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici