Bursele din SUA au închis şedinţa de luni în scădere cu până la 3,5%

Indicii principalelor burse din SUA au închis şedinţa de tranzacţionare de luni în scădere cu până la 3,5%, în contextul în care autorităţile SUA au respins programele de relansare ale General Motors (GM) şi Chrysler, iar în Europa au fost demarate o serie de acţiuni pentru susţinerea unor bănci.

4 afișări

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu 3,3%, în timp ce Standard & Poor's 500 şi Nasdaq au finalizat sesiunea în scădere cu 3,5% şi, respectiv, 2,8%.

În efortul de a tempera problemele din economie şi pe cele ale marilor companii, administraţia preşedintelului SUA, Barack Obama, l-a forţat pe preşedintele GM să demisioneze, a împins Chrysler spre o fuziune şi a ameninţat ambii constructori auto cu falimentul, pentru a le reduce datoriile. Cele două grupuri au primit sprijin financiar guvernamental în decembrie 2008.

Acţiunile din sectorul bancar au scăzut după ce guvernele Spaniei, Germaniei şi Marii Britanii au demarat o serie de acţiuni pentru sprijinirea sectorului financiar. În acelaşi timp, secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a avertizat că unele bănci locale au încă nevoie de ajutor financiar.

"Cea mai mare îngrijorare este în legătură cu ce se va întâmpla cu băncile din SUA şi dacă va fi înregistrată o nouă serie de pierderi", a declarat Jim McDonald, analist la Northern Trust din Chicago.

Acţiunile Citigroup au scăzut cu 12%, iar cele ale Bank of America au coborât cu 18%.

În sectorul auto, titlurile GM au căzut cu 25,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici