Bursele europene au deschis şedinţa de marţi în creştere cu peste 1%

Bursele europene au deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi în creştere cu puţin peste 1%, evoluţia acoperind o parte din pierderile consemnate în ultimele două sesiuni, în contextul în care atenţia investitorilor este îndreptată spre summitul G20, transmite Reuters.

6 afișări

Indicele FTSEurofirst 300, al acţiunilor principalelor companii cotate la bursele europene, a avansat cu 1,2%, până la ora 7:08 GMT. Indicele a coborât cu aproape 4% în sesiunea de luni şi a pierdut circa 14% de la începutul anului.

"Peisajul macroeconomic s-a stabilizat, fapt care a ajutat la revenirea pieţelor de acţiuni. Dar pentru a se îmbunătăţi încrederea investitorilor, este nevoie de date care să indice o revenire reală şi nu doar stabilizare", a declarat Jacques Henry, analist la Louis Capital Markets din Paris.

Acţiunile retailerului britanic Marks & Spencer au urcat cu 9,3%, după ce grupul a raportat scăderea vânzărilor în ultimul trimestru al anului trecut, rezultatele fiind, însă, mai bune decât s-a anticipat.

Titlurile Fortis au scăzut cu 2,5% după de grupul financiar a raportat pierderi de 28 miliarde euro pentru anul trecut, determinate de afacerile nerentabile din domeniul bancar.

Acţiunile Barclays şi UBS au crescut, însă, cu 5,3% şi respectiv 4,1%.

Liderii G20 se vor reuni joi, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici