Bursele europene au deschis vineri în scădere, la minimele ultimelor 14 luni

Bursele europene au deschis vineri în coborâre, la minimele ultimelor 14 luni, după scăderi abrupte în SUA şi Asia, din cauza temerilor privind frânarea economiei americane şi extinderea crizei datoriilor de stat din zona euro în Italia şi Spania.

160 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au deschis vineri în scădere, la minimele ultimelor 14 luni

Bursele europene au deschis vineri în scădere, la minimele ultimelor 14 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a scăzut cu 2,8% până la ora 7:08 GMT (10:08 ora României), după ce a atins în debutul şedinţei cel mai redus nivel din mai 2010.

Indicele coboară pentru cea de-a şasea şedinţă consecutiv şi a pierdut aproape 11% de la începutul acestei săptămâni. Comparativ cu debutul acestui an, FTSEurofirst 300 este în retragere cu 14%.

"Perspectiva economică stresează în mare măsură investitorii, iar sentimentul va rămâne extrem de fragil. Economia SUA încetineşte şi trece într-o fază unde vom vedea implementarea reducerilor de cheltuieli. Investitorii se întreabă de unde va veni creşterea economică în contextul problemelor cu care se confruntă atât de multe guverne", comentează Keith Bowman, analist la Hargreaves Lansdown.

Sectorul auto a înregistrat cele mai abrupte scăderi, din cauza temerilor privind reducerea cererii pentru automobile. Indicele industriei auto a coborât cu 4,6% în debutul şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici