Bursele europene, inclusiv cea de la Bucureşti, înregistrează scăderi importante

Bursele europene au deschis sedinţele de luni cu scăderi de peste 2%, în siajul celor asiatice şi americane, pe fondul temerilor legate de efectelor pe care epidemia de coronavirus le-ar putea avea asupra economiei globale.

484 afișări
Imaginea articolului Bursele europene, inclusiv cea de la Bucureşti, înregistrează scăderi importante

Sursa: Profimedia Images

Indicele pan-european Euro Stoxx 50 avea, la ora transmiterii ştirii, un minus de 2,82%, la 3.693 de puncte.

La Bucureşti, bursa are o scădere de 2,96%, toate titlurile companiilor din componenţa indicelui BET fiind în roşu, cu scăderi cuprinse între 0,75% (CONPET) şi 5.91% (Purcari Wineries).

ALRO a scăzut cu 3,13%, Fondul Proprietatea cu 2,55%, OMV Petrom cu 3,82% şi Nuclearelectrica cu 4,66%.

La Paris indicele CAC 40 a scăzut cu 2,97%, la Fankfurt DAX este pe minus cu 2,81% iar la Madrid IBEX 35 scade cu 2,71%.

În Asia, Nikkei 225 a închis şedinţa cu 0,38% scădere, iar în Hong Kong indicele Hang Seng a terminat şedinîa cu un minus de 1,79%.

Yenul a crescut faţă de euro, liră sterlină şi dolar.

Petrolul Brent scade cu 3,35%, la 56,54 dolari/baril, iar petrolul american WTI cu 3,13%, la 51,71 doalri/baril.

La nivel global, bilanţul deceselor a ajuns la peste 2.600, tot mai multe companii anunţând reducerea estimărilor de câştiguri pentru acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici