Bursele globale cresc, micii investitori duc argintul la maximul pe 8 ani

Bursele globale şi preţul argintului au crescut luni, pe fondul bătălia micilor investitori cu fondurile speculative, dusă pe reţelele sociale, luptă care a dus preţul metalului preţios la maximul din ultimii opt ani, relatează Reuters.

1080 afișări
Imaginea articolului Bursele globale cresc, micii investitori duc argintul la maximul pe 8 ani

Sursa foto: profimedia

Bursele globale şi preţul argintului au crescut luni, pe fondul bătălia micilor investitori cu fondurile speculative, dusă pe reţelele sociale, luptă care a dus preţul metalului preţios la maximul din ultimii opt ani, relatează Reuters.

Pieţele bursiere au fost inflamate săptămâna trecută, după ce o disputa micilor investitori cu fondurile speculative care au mizat pe deprecierea unor acţiuni a generat câştiguri uriaşe în companii precum GameStop.

Luni chatroom-urile au stabilit că argintul este noua ţintă, iar acţiunile, fondurile şi monedele au crescut, ajutând la majorarea preţului cu peste 11%. Ulterior preţul a mai scăzut

Piaţa a impulsionat companiile miniere listate la Londra să obţină câştiguri puternice, inclusiv de peste 19% pentru Fresnillo.

După scăderea de 3,6% săptămâna trecută - cea mai mare cădere săptămânală din ultimele trei luni - MSCI All-Country World Index a crescut cu 0,5% până la prânz, urmârind tendinţa burselor asiatice.

Wall Street pare pregătit pentru o revenire şi mai puternică, cu futures pentru S&P 500 şi NASDAQ în creştere cu aproximativ 1,2%.

În timp ce bătălia investitorilor cu Wall Street-ul, coordonată pe forumurile online, cum ar fi Reddit, a generat unele riscuri sistemice, pericolul mai mare este în sectorul tehnologic, unde unele acţiuni au avut „evaluări uluitoare”, a spus analistul Deutsche Bank Jim Reid.

Aurul a urmat argintul, în creştere cu 0,8%, până la 1.859 dolari pe uncie, în timp ce petrolul, atât Brent, cât şi cel american, a rescut cu aproximativ 1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici