Butcher: Încurajăm Guvernul României să reanalizeze taxa pe construcţii speciale. Descurajează investiţiile

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat, joi, că încurajează reanalizarea unor politici fiscale, precum taxa pe construcţii speciale, care sunt un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul.

442 afișări
Imaginea articolului Butcher: Încurajăm Guvernul României să reanalizeze taxa pe construcţii speciale. Descurajează investiţiile

Duane Butcher (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Guvernul României trebuie să se dovedească "un partener de încredere" pentru a permite atragerea de noi investiţii şi pentru a menţine încrederea investitorilor, a declarat, joi, Duane Butcher, la Ziua Investitorilor Fondului Proprietatea, organizată la Mamaia.

În opinia sa, politicile trebuie să se axeze pe promovarea "unei dezvoltări sustenabile prin legi şi reglementări prietenoase cu mediul de afaceri", întrucât investiţiile sustenabile aduc, în schimb, venituri mai mari la buget.

"Încurajăm Guvernul să reanalizeze unele politicile fiscale, precum taxa pe construcţii speciale, care reprezintă un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul. Încurajăm Ministerul Finanţelor să se consulte cu toţi actorii, inclusiv companiile afectate, în procesul de revizuire a sistemului de redevenţe şi să ia în calcul reanalizarea taxei pe construcţii speciale", a declarat Butcher.

Totodată, însărcinatul cu afaceri a susţinut că şi statul şi companiile au beneficii de pe urma unui management al companiilor controlate de stat care să respecte bunele practici de business.

Butcher a precizat că un bun management se traduce prin profituri mai mari, guvernul având beneficii deoarece companiile profitabile nu trag în jos bugetul de stat.

"România şi Statele Unite au o alianţă strategică puternică şi profundă. Încurajăm România să facă progrese în ceea ce priveşte întărirea statului de drept şi în lupta sa împotriva corupţiei. Sprijinim eforturile României pentru asigurarea transparenţei, a unui spirit de consultări, predictibilităţii şi bunei guvernanţe, ingrediente cheie de care investitorii români şi străini, privaţi sau de stat, au nevoie pentru a putea investi şi prospera", a conchis Duane Butcher, aflat la final de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici