BVB propune acţionarilor un dividend de trei ori mai mare faţă de anul trecut

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) propune acţionarilor un dividend brut de 2,1417 lei/acţiune, de trei ori mai mare faţă de cel distribuit anul trecut, astfel că valoarea totală ar putea ajunge la 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro).

380 afișări
Imaginea articolului BVB propune acţionarilor un dividend de trei ori mai mare faţă de anul trecut

BVB propune acţionarilor un dividend de trei ori mai mare faţă de anul trecut (Imagine: Adrian Cojocaru/Arhiva Medifax Foto)

BVB a acordat anul trecut un dividend brut de 0,7015 lei/acţiune, din profitul de 5,7 milioane lei înregistrat în 2010.

Câştigul Bursei a urcat anul trecut de aproape trei ori, odată cu listarea Fondului Proprietatea, la 16,9 milioane lei (aproape 4 milioane euro).

Propunerea referitoare la dividend va fi discutată de acţionari la 26 aprilie, în AGA, potrivit unui convocator transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dacă propunerea Consiliului de Administraţie va fi acceptată, Bursa va distribui 97% din profitul înregistrat anul trecut.

Raportat la cel mai recent preţ, de 32,4 lei, randamentul dividendului propus este de 6,6%.

Administratorii propun acţionarilor şi un program de răscumpărare a maximum 1% din acţiunile Bursei, la preţuri cuprinse între 20 şi 50 de lei. Dacă pachetul de acţiuni ar fi răscumpărat la preţul minim, valoarea ar fi de 1,5 milioane lei, iar la cotaţia maximă de 3,8 milioane lei.

Raportat la cea mai recentă cotaţie, pachetul este evaluat la 2,4 milioane lei.

Acţiunile răscumpărate ar urma să fie acordate salariaţilor şi directorilor BVB.

Principalii acţionari ai BVB sunt fondurile străine de investiţii, printre care fondurile Erste şi fondurile Franklin Templeton, care deţin câte 5% din acţiuni. Un alt acţionar cu o preznţă vizibilă este SIF Moldova, care deţine 5% din titluri.

Titlurile Bursei au scăzut miercuri cu 0,61%, la 32,4 lei. La această cotaţie, capitalizarea este de 248,6 milioane lei (56,8 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici