Camelia Şucu începe să cultive legume bio pe un teren de lângă Capitală luat în arendă

Femeia de afaceri Camelia Şucu vrea să înceapă anul viitor să cultive legume şi fructe bio pe patru hectare de teren pe care le-a luat în arendă anul trecut în comuna Ciolpani, de lângă Bucureşti, produsele urmând să fie comercializate în Piaţa de Gros din Berceni, pe care o deţine de doi ani.

1017 afișări
Imaginea articolului Camelia Şucu începe să cultive legume bio pe un teren de lângă Capitală luat în arendă

Camelia Şucu (Imagine: Alex Galmeanu/ Mediafax Foto)

"Voi începe la anul producţia pe cele 4 hectare de teren pe care le-am luat în arendă. Pentru un hectar am cumpărat deja solarii să testez cu merg lucrurile. Vreau să fac o fermă de legume bio, vreau să ajung la gustul românesc al roşiei pe care ni-l aducem aminte şi pe care îl căutăm în supermarketuri sau în pieţe. România are o şansă prin pământul pe care îl are, pentru că este foarte bun şi odihnit. Există cerere de produse bio din partea ţărilor din Asia, din ţările arabe. Dacă cererea este atât de mare, există loc cu singuranţă de creştere", a declarat Şucu la un forum pe teme economice.

Ea a arătat că terenurile sunt amplasate în localitatea Colpani, din judeţul Ilfov, iar pentru serele pe care le-a cumpărat pentru un hectar de teren, investiţia s-a ridicat la 250.000 de euro, susţinută din fonduri proprii.

"Având în vedere că am destul de multe proiecte şi că în România nu este uşor să fii antreprenor în serie, trebuie să te mişti şi trebuie să ţii un ochi pe toate proiectele, am preferat să fiu aproape de Bucureşti. Nu lucrez singură, suntem mai mulţi asociaţi. Pentru solarii au fost alocaţi bani din fonduri proprii. Pe celelalte trei hectare, vom începe de asemenea producţia, dar în câmp, de legume şi fructe. Vrem să vindem produsele la Piaţa de Gros pe care am dezvoltat-o şi de asemenea facem parte din grupul Agro Natural, care anul acesta termină de construit o hală unde vom colecta, ambala şi livra produsele", a explicat Şucu.

Şucu intenţionează să cumpere seminţele pentru obţinerea produselor bio de la producătorii locali, dar şi de la centrele de cercetare din domeniul agricol. Ea vrea să cultive roşii, castraveţi, ardei, roşii cherry.

Femeia de afaceri mai este implicată şi în dezvoltarea unei ferme de vite în judeţul Bihor, proiect care va fi finanţat şi cu fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici