Camera de Comerţ: Măsurile de supraimpozitare anunţate sunt o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice

Camera de Comerţ şi Industrie a României consideră că noile măsuri de supraimpozitare anunţate de Guvern se constituie într-o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat cât şi private, cu capital românesc sau străin.

190 afișări
Imaginea articolului Camera de Comerţ: Măsurile de supraimpozitare anunţate sunt o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice

Camera de Comerţ şi Industrie: Măsurile de supraimpozitare anunţate sunt o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice

Modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunţate, fără o dezbatere publică şi fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică, arată un comunicat al CCIR semnat de preşedintele Mihai Daraban.

Comunitatea de afaceri din România se aştepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor şi crearea de locuri de muncă şi nu să impună măsuri de supraimpozitare.

Măsurile de supraimpozitare intră în contradicţie flagrantă cu angajamente asumate de însuşi prim ministrul Guvernului României, dna. Viorica Dăncilă, care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire: „Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica”.

Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiţii şi implicit, crearea de noi locuri de muncă în România.

Solicităm Guvernului României să renunţe de îndată la măsurile de supraimpozitare şi să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România şi asupra angajaţilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici