Camera de Comerţ Româno-Germană vrea formarea rapidă a noului guvern şi politici economice stabile în România

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) speră la formarea rapidă a noului guvern, de la care sunt aşteptate politici economice previzibile şi stabile, care să consolideze încrederea în România în plan extern.

321 afișări
Imaginea articolului Camera de Comerţ Româno-Germană vrea formarea rapidă a noului guvern şi politici economice stabile în România

Camera de Comerţ Româno-Germană vrea formarea rapidă a noului guvern şi politici economice stabile (Imagine: Shutterstock)

"Conform rezultatelor parţiale, Uniunea Social Liberală (USL) a câştigat alegerile parlamentare. Sperăm să se formeze foarte repede un nou guvern, de la care aşteptăm să se ocupe cu toată energia de problemele economice importante şi stringente - mai ales pe fondul creşterii economice reduse, al investiţiilor străine slabe şi al ratei mici de absorbţie a fondurilor europene. Avem nevoie de politici economice previzibile şi stabile, care să consolideze încrederea în România dincolo de graniţele ţării", a declarat într-un comunicat Sebastian Metz, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

Alt teme importante sunt formarea profesională, creşterea transparenţei în cadrul licitaţiilor publice, predictibilitate a condiţiilor-cadru legislative şi în general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentanţii mediului de afaceri, potrivit sursei citate.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane în România şi a fost înfiinţată în calitate de Cameră bilaterală cu sediul în Bucureşti în septembrie 2002.

Ca asociaţie economică bilaterală, care cuprinde circa 530 de firme germane şi româneşti, AHK România reprezintă interesele membrilor în faţa autorităţilor publice.

USL a câştigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 60,1% la Senat, în urma alegerilor care au avut loc duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici