Camera: Finanţarea lucrărilor la magistrala IV Metrou se va face din vânzarea certificatelor verzi

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 272 voturi pentru, un proiect de lege care prevede ca din vânzarea la licitaţie a ceritficatelor de emisii de gaze cu efect de seră să fie repartizată 188.525.000 lei pentru finanţarea lucrărilor la magistrala IV Metrou.

166 afișări
Imaginea articolului Camera: Finanţarea lucrărilor la magistrala IV Metrou se va face din vânzarea certificatelor verzi

Camera: Finanţarea lucrărilor la magistrala IV Metrou se va face din vânzarea certificatelor verzi (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Proiectul de lege a fost propus de Guvern şi modifică Ordonanţa de urgenţă 115/2011privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, potrivit celor adoptate de deputaţi, se repartizează pentru anul 2015 Ministerul Transporturilor suma de 188.525.000 lei obţinută din vânzarea la licitaţi a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, pentru finanţarea proiectelor de investiţii la Metrou.

Astfel, 155.000.000 lei vor fi pentru magistrala IV Metrou, iar 38.525.000 lei pentru legătura de metrou cu Aeroportul internaţional "Henri Coandă".

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici