Cameră: Produsele cu preţ redus, în prag de expirare, trebuie expuse vizibil, cu informaţii complete

Deputaţii au stabilit, miercuri, că produsele aflate la comercializare cu preţ redus cu trei zile înainte de expirarea datei de valabilitate vor trebui să fie expuse de comercianţi pe rafturi delimitate vizibil, cu informarea "corectă, completă şi precisă" a consumatorilor.

217 afișări
Imaginea articolului Cameră: Produsele cu preţ redus, în prag de expirare, trebuie expuse vizibil, cu informaţii complete

Cameră: Produsele cu preţ redus, în prag de expirare, trebuie expuse vizibil, cu informaţii complete (Imagine: Shutterstock)

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 333 voturi pentru, unu împotrivă şi o abţinere, un proiect de lege de iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL.

"Produsele aflate la comercializare cu preţ redus/oferte promoţionale cu 3 zile înainte de expirarea datei durabilităţii minime /datei limite de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate se sortează şi se expun pe rafturi sau în standuri, delimitate vizibil, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor", prevede proiectul de lege.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici