Cancelarul german Olaf Scholz: Un embargo total asupra energiei ruseşti ar fi devastator pentru Europa

1192 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Olaf Scholz: Un embargo total asupra energiei ruseşti ar fi devastator pentru Europa

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că un embargou total asupra energiei ruseşti ar împinge Europa într-o recesiune devastatoare, scrie BBC.

Anterior, cancelarul a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a fost "blocată" şi că preşedintele Vladimir Putin trebuie să "audă adevărul".

De asemenea, el a avertizat că sugestiile privind un embargo instantaneu asupra livrărilor de energie rusească ar trebui respinse, deoarece impactul asupra Europei ar fi devastator.

Scholz mai spune că Germania este pe cale de a deveni independentă de sursele de energie ruseşti, dar "faptul că a face acest lucru de pe o zi pe alta ar împinge ţara noastră şi întreaga Europă în recesiune".

Cancelarul a avertizat că "industrii întregi ar fi în pragul [colapsului]" şi că sancţiunile antiruseşti existente îi afectează deja puternic pe cetăţenii germani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici