Capitalurile Nuclearelectrica şi Hidroelectrica vor fi majorate cu 10% prin oferte primare la bursă

Investitorii de pe piaţa de capital vor putea participa la majorarea capitalurilor Nuclearelectrica şi Hidroelectrica cu 10%, companii din portofoliul Ministerului Economiei şi Comerţului, potrivit unor proiecte de hotărâre de Guvern elaborate de instituţie.

218 afișări
Imaginea articolului Capitalurile Nuclearelectrica şi Hidroelectrica vor fi majorate cu 10% prin oferte primare la bursă

Capitalurile Nuclearelectrica şi Hidroelectrica vor fi majorate cu 10% prin oferte primare la bursă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)

Statul va renunţa la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor să intre în acţionariatul celor două companii, cei mai mari producători de energie din România, prin aceste oferte publice primare.

Fondul Proprietatea îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie acţiuni în cadrul operaţiunilor.

La Nuclearelectrica Fondul deţine 9,72% din acţiuni şi va putea să-şi păstreze participaţia dacă va subscrie acţiuni reprezentând 1,077% din capital. Compania are un capital social de 2,536 miliarde de lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 10 lei.

La Hidroelectrica FP controlează 20% din acţiuni îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titluri. Hidroelectrica are un capital social de 4,449 miliarde de lei, iar valoarea nominală a unui titlu este tot de 10 lei.

Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, va fi mandatat să coordoneze şi să monitorizeze derularea operaţiunilor.

Intermediarul autorizat, selectat prin licitaţie, va realiza evaluarea necesară stabilirii preţului de ofertă, iar acesta va fi aprobat printr-o hotărâre a Guvernului.

Guvernul s-a obligat faţă de FMI să vândă pe bursă pachete minoritare de acţiuni la mai multe companii, inclusiv la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici