Video Cârciumarii din vechea şcoală îşi adaptează business-urile. Terasele şi restaurantele vând la comandă mâncare gătită pentru masa de Paşte

  • Nu toţi cârciumarii sunt conectaţi cu serviciile de livrare a mâncării prin curieri, dar găsesc şi alte soluţii pentru a-şi ţine afacerea în viaţă
  • Dumitru Vişan, proprietarul unei terase din apropierea grădinii zoologice, este de părere că oamenii ar fi păstrat mai bine distanţa la terasă decât o fac în pieţe
  • Dumitru preia comenzi pentru produse tradiţionale destinate mesei de Paşti şi le livrează sâmbătă seara, la poarta unităţii de alimentaţie publică.
448 afișări

După o iarnă prea lungă, vremea însorită ar fi scos în sfârşit oamenii la terase. Restricţiile impuse de autorităţi au afectat în mod substanţial afacerile micilor întreprinzători, proprietari de terase şi restaurante. Dumitru Vişan, un cârciumar întreprinzător din apropierea Grădinii zoologice, a înţeles că trebuie să se adapteze la măsurile impuse de autorităţi. Nefiind afiliat la servicii de livrare prin curieri, Dumitru şi-a ţinut aproape clienţii fideli, cărora le pregăteşte mâncare caldă, pe care o livrează la poarta terasei. Mai mult, pentru masa de Paşte preia comenzi pentru drob, ciorbă şi friptură de miel sau alte preparate tradiţionale. Comenzile vor fi onorate până sâmbătă la ora 20.

"Izolarea ne-a afectat foarte tare, dar ne-am reinventat" spune Dumitru. "Facem comenzi pentru acasă, pe care clienţii vin şi le ridică de la poarta unităţii." Din personalul angajat, în prezent lucrează doar 30%, restul fiind în concediu fără plată. Dumitru speră ca vremea bună să permită în curând reluarea producţiei la o capacitate mai mare, astfel încât oamenii să se poată întoarce la muncă, măcar pe rând.

Cu privire la măsurile de închidere a unităţilor de alimentaţie publică, Dumitru Vişan nu este convins că sunt în totalitate corecte: "La restaurante, poate că da. La terase, nu, pentru că eu consider că e o protecţie mai mare pe terase, dacă se păstrează o distanţă, decât în pieţe, de exemplu, unde e foarte aglomerat. Pe terasă, aici, puteau să stea 20 de persoane la o distanţă de 5 metri, lejer, şi ne desfăşuram şi noi activitatea, ţineam şi personalul aproape în întregime şi era altceva, pentru că au familii, au copii de întreţinut şi e greu şi pentru noi, şi pentru ei."

Cătălin, care lucrează pe un şantier din apropiere, este un client fidel. "Construcţiile nu se pot face de pe canapea", spune el despre munca de-acasă. Mănâncă regulat mâncare gătită de Dumitru şi echipa sa, iar de Paşti este hotărât să comande drob şi friptură de miel, pe care le recomandă şi prietenilor. "Am ieşit să ajutăm micile afaceri, să luăm o mâncare bună, gata făcută şi caldă", spune Cătălin.

"Pentru Paşte avem destule comenzi", spune Dumitru Vişan. "Livrarea va fi sâmbătă la ora 20... în special miel, produsele tradiţionale... şi la cuptor, şi ciorbe, şi drob, le facem cum doresc clienţii... Sunt comenzi deja de pe-acum. Succes şi scăpăm mai repede de coronavirus!"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici