Care au fost cauzele intrării în insolvenţă a companiei Hidroelectrica

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", managementului deficitar, investiţiilor neperformante şi secetei prelungite, dar şi a altor factori, potrivit raportului administratorului judiciar al companiei, Euro Insol.

1095 afișări
Imaginea articolului Care au fost cauzele intrării în insolvenţă a companiei Hidroelectrica

Care au fost cauzele intrării în insolvenţă a companiei Hidroelectrica (Imagine: Shutterstock)

Alte cauze au fost costurile cu apa uzinată, contractul colectiv de muncă şi achiziţia de energie de la terţi.

"Probabil mulţi se aşteptau ca acordurile cu aşa zişii băieţi deştepţi să fie cauzele exclusive ale insolvenţei. Îmi pare rău să-i dezamăgesc, mai sunt alte opt cauze", a declarat într-o conferinţă de presă Remus Borza, şeful Euro Insol.

Euro Insol a publicat vineri raportul privind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a companiei de stat.

Hidroelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, a intrat în insolvenţă în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici