Care este puterea multinaţionalelor în opinia publică: 7 din 10 români consideră prezenţa acestora esenţială pentru dezvoltarea economiei

Aproape jumătate dintre români (46%) consideră că mediul de afaceri este motorul de dezvoltare al economiei prin locurile de muncă create, salariile oferite şi taxele plătite, sunt concluziille unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Novel Research pentru Provident Financial România.

160 afișări
Imaginea articolului Care este puterea multinaţionalelor în opinia publică: 7 din 10 români consideră prezenţa acestora esenţială pentru dezvoltarea economiei

Care este puterea multinaţionalelor în opinia publică: 7 din 10 români consideră prezenţa acestora esenţială pentru dezvoltarea economiei

Studiul a fost realizat în octombrie 2017 pe un eşantion reprezentativ de 1.002 respondenţi din România.

Alţi aproape 28% dintre respondenţi asociază sectorul privat cu exploatarea, gândindu-se în principal la salarii scăzute şi la volumul mare de muncă, însă nu pun toată încărcătura negativă pe seama companiilor, ci mai degrabă pe contextul social. Astfel, 7% sunt de părere că firmele private sunt victime ale sistemului actual, în sensul că uneori nu beneficiază de sprijin din partea statului.

54% dintre respondenţi consideră că dezvoltarea armonioasă a economiei şi a societăţii româneşti ar trebui să fie o preocupare comună a sectorului public şi privat. Aproape 15% cred, însă, că aceasta ar trebui să fie exclusiv în sarcina companiilor, iar 11% pun responsabilitatea dezvoltării României pe seama guvernului, în timp ce 20% consideră că cele două sectoare au preocupări şi responsabilităţi distincte.

Concret, principalele preocupări ale sectorului privat trebuie să fie, în opinia respondenţilor la studiu, crearea de locuri de muncă, oferirea de condiţii mai bune de lucru, dezvoltarea profesională a resurselor umane, acordarea de salarii mai bune şi inovarea produselor şi serviciilor. În acelaşi timp, sectorul public ar trebui să se preocupe mai degrabă de viitorul României, de dezvoltarea infrastructurii, de protejarea mediului şi de asigurarea echităţii sociale.

7 din 10 români consideră că prezenţa companiilor multinaţionale în România este importantă, relevă studiul, şi se traduce prin crearea de locuri de muncă, după cum consideră 76% dintre respondenţi, şi în transfer de tehnologie şi know-how (71%). Totodată, multinaţionalele contribuie la îmbunătăţirea standardului de viaţă în comunităţile locale, spun 67% dintre respondenţi, şi fac infuzie de capital în economie, prin contribuţia la bugetul de stat şi investiţiile pe care le realizează în România (64%), având astfel o contribuţie semnificativă la dezvoltarea economiei locale.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienţi în 9 ţări din Europa, precum şi în Mexic şi Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Sud-Est şi una dintre cele mai puternice companii internaţionale listate la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România aproape 300 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 80 de milioane de euro.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici