Care sunt cele mai bogate companii energetice din România

Companiile de distribuţie a energiei electrice deţinute de italienii de la Enel sunt de departe cele mai bogate din sectorul energetic, cu lichidităţi de 600 mil. euro.

290 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai bogate companii energetice din România

Care sunt cele mai bogate companii energetice din România (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Distribuţiile de energie priva­tizate au devenit în ultimii ani unele dintre cele mai bogate companii din Româ­nia, în condiţiile în care marjele de profit cu care operează au urcat la peste 20%, faţă de marje sub 5% în cazul filialelor de distribuţie care au rămas în proprietatea companiei de stat Electrica.

Enel Distribuţie Muntenia, societatea care alimentează cu energie electrică Bucu­reş­tiul şi judeţele din jur, dispunea la sfârşitul anu­lui trecut de lichidităţi în valoare de 1,86 miliarde de lei (434 de milioane de euro), fiind cea mai bogată companie din sectorul energetic, potrivit datelor disponibile odată cu publicarea de către Fondul Proprietatea a situaţiilor finan­ciare ale celor mai mari 20 de companii din portofoliu.

Compania a fost preluată de italienii de la Enel în 2008. Italienii au plătit statului 395 mil. euro pentru 50% din acţiuni şi au realizat o majorare de capital de 425 mil. euro pentru a-şi majora participaţia la 67,5%.

Citeşte mai multe despre cele mai bogate companii energetice din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici