Carlos Ghosn dă în judecată Nissan şi Mitsubishi, după ce companiile l-au demis din funcţia de preşedinte

Carlos Ghosn a acţionat în instanţă producătorii japonezi de autovehicule Nissan Motors şi Mitsubishi Motors, la un tribunal din Amsterdam. Companiile l-au demis din funcţia de preşedinte, acuzându-l de deturnare de fonduri, informează NRC, citat de Reuters.

115 afișări
Imaginea articolului Carlos Ghosn dă în judecată Nissan şi Mitsubishi, după ce companiile l-au demis din funcţia de preşedinte

Carlos Ghosn dă în judecată Nissan şi Mitsubishi

Ghosn cere daune de 15 milioane de euro de la producătorii de automobile, deoarece acuză că au făcut greşeli grave atunci când a fost demis, a declarat, pentru NRC, avocatul său.

"În Olanda, dacă vrei să demiţi un director executiv, trebuie să-i comunici mai întâi de ce este acuzat şi trebuie să-i oferi dovezile pe care se întemeiază acuzaţiile. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat", a mai declarat avocatul lui Ghosn, Laurens de Graaf.

Ghosn a căzut în dizgraţie atunci când a fost arestat în Japonia, după ce a fost acuzat de abateri financiare, ceea ce el neagă. De asemenea a fost demis şi de la conducerea producătorului francez de maşini Renault.

Carlos Ghosn a fost eliberat din închisoarea din Japonia în aprilie, după ce a achitat o cauţiune în valoare de 4,5 milioane de dolari, dar ulterior a fost arestat din nou. .

Taguri:
nissan,
mitsubishi,
goshn

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici