Case mai scumpe, taxe cu discount.TVA-ul de 5% se extinde

  • TVA-ul de 5% se extinde pentru casele care costă până în 140 de mii de euro
  • Până acum, 5% era TVA-ul pentru locuinţele de până în 100 de mii de euro
  • Vor creşte preţurile pentru unele locuinţe
4508 afișări
Imaginea articolului  Case mai scumpe, taxe cu discount.TVA-ul de 5% se extinde

Case mai scumpe, taxe cu discount

Dacă vrei să îţi iei casă, să ştii că aleşii au mai modificat o lege care te afectează. Parlamentul a adoptat ieri un proiect care extinde plafonul la care se aplică cota redusă de TVA. Dacă până acum plăteai TVA de 5% pentru locuinţele în valoare de până în 100 de mii de euro, de acum vei plăti 5% TVA şi pentru casele care costă până în 140 de mii de euro. Pentru casele care depăşesc acest preţ – care este maxim pentru programul guvermanental Noua Casă- TVA-ul rămâne de 19%, valoarea standard. Atenţie însă: reducerea de taxe nu vine doar cu beneficii.

Emilian Duca, consultant fiscal, spune: ”Impactul economic previzibil este de creştere a preţului pentru locuinţele aflate în prezent în jurul sumei de 100.000 euro”.

Dacă este promulgată de preşedinte, legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2021.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici