Cât a câştigat Tim Cook în primii cinci ani de mandat ca CEO Apple

Tim Cook, care a sărbătorit miercuri cinci ani în fruntea Apple, a primit acţiuni în valoare de 373 de milioane de dolari în această perioadă, în condiţiile în care valoarea acţiunilor producătorului de iPhone-uri ş-a dublat, scrie Bloomberg.

750 afișări
Imaginea articolului Cât a câştigat Tim Cook în primii cinci ani de mandat ca CEO Apple

Cât a câştigat Tim Cook în primii cinci ani de mandat ca CEO Apple (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Când Cook a preluat conducerea Apple în 2011, i-au fost acordate un milion de acţiuni. La început, 50% dintre acele acţiuni erau programate să fie primite la aniversarea de cinci ani, urmând să intre în posesia restului după 10 ani. Acest lucru s-a schimbat în 2013, când Cook a legat în mod voluntar o treime din "bonusul" său de depăşirea performanţelor din indiecle S&P 500 index.

Acest lucru nu l-a încetinit cu mult însă. Cook a primit 98,6% dintre unităţile disponibile în primii 5 ani, potrivit datelor obţinute de Bloomberg. Acestea au fost evaluate la 373 de milioane de dolari,

Tim Cook ar putea primi acelaşi număr de acţiuni pe parcursul următorilor zece ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici