Cât au cheltuit românii la fast food anul trecut

Românii au lăsat circa 140 de milioane de euro anul trecut în restaurantele de tip fast-food de pe piaţa locală, respectiv McDonald's, Kfc şi Burger King, cu peste 3 mil. euro mai mult decât în 2009. Astfel, cele trei lanţuri au avut în total circa 180.000 de clienţi pe zi, fiecare dintre aceştia consumând de 2-3 euro, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor publicate la Ministerul de Finanţe.

166 afișări
Imaginea articolului Cât au cheltuit românii la fast food anul trecut

Cât au cheltuit românii la fast food anul trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În condiţiile în care consumul a continuat să scadă în 2010 cu peste 5%, trend ce a început încă din anul anterior, românii s-au orientat către restaurantele consi­derate mai ieftine.

"În perioadele dificile din punctul de vedere economic oamenii merg acolo unde cred că pot mânca mai ieftin, şi restaurantele de tip fast food sunt cea mai bună soluţie în opi­nia lor. Există această percepţie, chiar dacă nu este în­totdeauna adevărată, că preţul unei mese la un local fast food este mai mic decât la un restau­rant clasic", spune Doru Lionă­ches­cu, pre­şedintele casei de investiţii Capital Partners.

Bonul mediu la unul dintre restaurantele celor trei lanţuri de tip fast-food variază între doi şi trei euro, potrivit calculelor ZF, care au la bază preţurile din restaurante şi informaţiile furnizate de companie. Astfel, în cazul McDonald's cel mai mare jucător de pe această piaţă, cu afaceri de aproape 100 milioane de euro, şi cel mai extins cu 63 de locaţii, are zilnic 140.000 de clienţi, care lasă la case circa 2 euro (8,5 lei).

Citeşte mai multe despre cât au cheltuit românii la fast food în 2010 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici