Cât câştigă în realitate un poliţist local. Un agent şi-a publicat fluturaşul şi îl acuză pe ministrul Marcel Vela de dezinformare în masă

  • Marcel Vela a afirmat în weekend că trebuie luate măsuri privind o "delimitare clară între Poliţia Naţională şi Poliţia Locală"
  • Acesta a reclamat faptul că "un poliţist care păzeşte un parc din Timişoara câştigă 8-9.000 RON pe lună"
  • Un poliţist local a publicat fluturaşul său de salariu
26870 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă în realitate un poliţist local. Un agent şi-a publicat fluturaşul şi îl acuză pe ministrul Marcel Vela de dezinformare în masă

Cât câştigă în realitate un poliţist local. Un agent şi-a publicat fluturaşul şi îl acuză pe ministrul Marcel Vela de dezinformare în masă

Marcel Vela, ministrul de interne, a reclamat faptul că Poliţia Locală, aflată în subordinea primăriilor, oferă salarii duble faţă de Ministerul de Interne. Vela a cerut o diferenţiere mai clară între Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, referindu-se inclusiv la uniforme, echipament şi mijloacele de transport.
"În mod esenţial ar trebui făcută o analiză cu privire la competenţe, dincolo de uniformă sau inscripţionare, competenţele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicţie.
În altă ordine de idei, Poliţia locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliţia naţională. Poliţiştii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării şi în mod automat funcţionarii de acolo au salarii foarte mari.
De exemplu, un poliţist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timişoara are 8-9.000 de lei, iar un poliţist din MAI care îşi riscă viaţa să prindă un criminal are la jumătate din salariul poliţistului local”, a declarat ministrul de Interne la Digi24.
POLIŢIST LOCAL: MINISTRUL VELA DEZINFORMEAZĂ
Un poliţist local din Timiş a decis să publice pe internet fluturaşul său de salariu, drept răspuns. El îl acuză pe Marcel Vela de dezinformare şi spune că poliţiştii locali au verificat în timpul stării de urgenţă persoanele aflate în izolare la domiciliu, au efectuat filtre pentru depistarea celor care nu au respectat restricţiile şi au stat la toate spitalele din Timişoara. De asemenea, acesta afirmă că zilele libere au fost tăiate.
Pentru a demonstra că ministrul Vela induce oamenii în eroare, bărbatul a dezvăluit că venitul brut lunar a variat în 2019 între 3.476 lei şi 5.377 lei.
"Aş vrea sa încep prin ai mulţimi domnului ministru Marcel Vela pentru dezinformarea in masa pe care o face in mass-media despre poliţiştii locali şi poliţia locală. Pentru cei care nu sunt la curent cu declaraţiile domnului ministru o sa las doua linkuri in încheiere.
As vrea sa încep cu primele zile de când a fost declarată starea de urgentă iar noi POLITIA LOCALĂ am intrat in subordinea MAI şi toate acţiunile nostre au fost coordonate de aceştia.
Cum puteţi domnule ministru sa spuneţi acum, după toate zilele in care am verificat persoane izolate la domiciliu şi am făcut efectiv paza la centrele de persoane izolate (pădurea verde), zile in care am stat in filtre fixe împreuna cu armata şi poliţie, in care am stat la toate spitalele din municipiul Timisoara, după zile libere tăiate si weekend-uri la rând in strada, repet acţiunile au fost coordonate de unităţile MAI sa spuneţi ca am făcut abuzuri si ca nu am sancţionat in spiritul şi litera legii când dumneavoastră aţi emis ordonanţele militare cu un cuantum al amenzilor între 2.000-20.000 de lei...
Iar acum ne acuzaţi ca luam salarii de 8.000-9.000 de lei fără a studia declaraţiile noastre de avere, mi se pare josnic din partea dumneavoastră sa dezinformaţi cetăţenii acestui stat respectiv oraş", a notat Silviu Musca.

POLIŢIA LOCALĂ TIMIŞOARA A PUBLICAT SALARIILE
De cealaltă parte, Poliţia Locală Timişoara l-a contrazis de asemenea pe Marcel Vela, publicând salariile.
"Pentru buna informare a dvs, domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale poliţistilor locali din Timişoara, sumele fiind cele nete, cu menţiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care aţi fost informat.
(1) 2.000-3.000 lei / luna, pentru 93 de politisti locali
(2) 3.000-4.000 lei / luna, pentru 132 de politisti locali
(3) 4.000-5.000 lei / luna, pentru 33 de politisti locali
Salariile functiilor de conducere:
(4) 6.054 lei / luna, pentru sef birou
(5) 6.582 lei / luna, pentru sef serviciu
(6) 7.032 lei / luna, pentru director executiv adjunct
(7) 7.435 lei / luna, pentru director executiv", au transmis ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici