Cât câştigă un angajat al unei bănci de stat: Peste un milion de lei, remuneraţia anuală a unui vicepreşedinte Eximbank

Un mandat de vicepreşedinte al băncii de stat Eximbank i-a adus titularului un câştig de peste un milion de lei şi în 2010 şi în 2011.

1054 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă un angajat al unei bănci de stat: Peste un milion de lei, remuneraţia anuală a unui vicepreşedinte Eximbank

Cât câştigă un angajat al unei bănci de stat: Peste un milion de lei, remuneraţia anuală a unui vicepreşedinte Eximbank (Imagine: Shutterstock)

Venitul mediu lunar a trecut astfel de 20.000 de euro, putând stârni invidia omologilor din bănci mult mai mari şi cu responsabilităţi pe măsură. Sumele rezultă din declaraţia de avere a vicepreşedintelui Paul Ichim, aflat în prezent la al doilea mandat, dar şi din cea a fostei sale colege Luminiţa Manolache, care a plecat din bancă odată cu Ionuţ Costea, îm­preună cu care lucrase la Raiffeisen Locuinţe.

Un vicepreşedinte al Eximbank a câştigat peste 900.000 de lei într-un an din remuneraţia directă cuvenită funcţiei, însă venitul i-a fost completat de indemnizaţia de membru în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări

(CIFGA) - o structură care aprobă regimul de acordare a dife­ri­telor facilităţi din portofoliul băncii. Folosită de fapt ca instru­ment de rotunjire a veniturilor unor apropiaţi ai puterii politice, CIFGA avea anul trecut nu mai puţin de 18 membri, unii plă­tiţi cu peste 2.000 sau chiar şi cu peste 4.000 de euro pe lună, până când fostul ministru al finanţelor Florin Georgescu a considerat că 11 ar fi totuşi suficienţi.

Paul Ichim a încasat pe 2011 suma de 962.812 lei ca vicepreşedinte al Eximbank şi 113.190 de lei ca membru al CIFGA. Luminiţa Manolache l-a întrecut cu un salariu de vicepreşedinte de 984.267 lei, dar a încasat numai 44.934 de lei de la CIFGA. Pentru a exista un echilibru, ea a fost numită şi membru în consiliul de supraveghere al EximAsig (compania de asigurări afiliată băncii - fostă CARE), de unde a mai luat 59.088 de lei.

Citeşte mai multe despre salariile vicepreşedinţilor de la Eximbank pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici