Cât costă pandemia: Australia a ajuns la cel mai mare deficit bugetar de la Al Doilea Război Mondial încoace

Australia va înregistra un deficit de 184,5 miliarde de dolari, întrucât pandemia de COVID-19 a făcut o gaură uriaşă în bugetul ţării, scrie Australian Associated Press.

1230 afișări
Imaginea articolului Cât costă pandemia: Australia a ajuns la cel mai mare deficit bugetar de la Al Doilea Război Mondial încoace

Cât costă pandemia: Australia a ajuns la cel mai mare deficit bugetar de la Al Doilea Război Mondial încoace

Datoria publică brută va scădea la 677,1 miliarde dolari americani în acest exerciţiu financiar, a anunţat trezorierul Australiei, Josh Frydenberg, într-o conferinţă de presă în care a dezvăluit costurile pandemiei de COVID-19 pentru ţara insulară.

Bugetul a scăzut un deficit de 85,8 miliarde de dolari în 2019/20, iar cifra se va dubla până la încheierea acestui exerciţiu financiar.

Australia va ajunge să sufere cel mai mare deficit bugetar de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Frydenberg a explicat că guvernul australian a acordat 164 miliarde de dolari în sprijin financiar direct pentru a ajuta ţara să treacă prin perioada de declin economic.

„Măsurile noastre, alături de scăderi mari ale încasărilor din impozitare, ne-au făcut să ajungem la acest record negativ”, a explicat expertul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici