Cathedral Plaza ar putea fi vândută unui fond britanic de investiţii

Clădirea de birori Cathedral Plaza din Bucureşti ar putea fi vândută pentru 70 milioane de euro unui fond britanic de investiţii, tranzacţia urmând să fie încheiată până la finele anului dacă sunt îndeplinite condiţiile prestabilite privind randamentul din chirii şi gradul de ocupare.

291 afișări
Imaginea articolului Cathedral Plaza ar putea fi vândută unui fond britanic de investiţii

Cathedral Plaza ar putea fi vândută unui fond britanic de investiţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am primit de la un fond britanic o ofertă atractivă pentru această perioadă a pieţei imobiliare. Am semnat un precontract de vânzare-cumpărare, dar care se va finaliza doar dacă vom îndeplini anumite criterii de performanţă. Aceste criterii se referă la o anumită perioadă în care trebuie să închiriem clădirea şi la o anumită rată de profitabilitate a imobilului, dată de chiria la care se vor face închirierile", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Daiana Voicu, directorul Willbrook International, compania care se ocupă de dezvoltarea şi administrarea clădirii.

Proprietarul clădirii, finalizată, este firma Millennium Building Development, controlată de fondul american de investiţii Miller Global, printr-un vehicul din Cipru.

Cathedral Plaza este amplasată lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, şi face obiectul unor dispune în instanţă cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. Investiţia în imobil se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro.

"Tranzacţia trebuie să fie finalizată până la sfârşitul anului, perioadă în care trebuie să îndeplinim criteriile de performaţă stabilite în antecontract. Fondul britanic este un client de-al Willbrook International şi mai are şi alte investiţii în România", a adăugat Voicu.

Ea a precizat că firma are deja în discuţii câteva contracte de închiriere, dar a arătat că litigiul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică a făcut dificilă negocierile cu potenţialii chiriaşi, dar şi cu alţi investitori interesaţi să cumpere imobilul.

"Am pierdut 25 de milioane de euro din cauza problemelor cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, dar pe care îi vom recupera în instanţă", a mai spus Voicu.

Cathedral Plaza are 19 etaje şi o suprafaţă construită de circa 25.000 de metri pătraţi, din care 15.000 de metri pătraţi închiriabili.

Willbrook International, înfiinţată în Marea Britanie, asigură servicii imobiliare profesionale care se adresează atât persoanelor cât şi companiilor. Începând cu 1998, compania a dezvoltat imobile rezidenţiale de lux, clădiri de birouri, comerciale şi industriale în România, Cehia, Letonia, Georgia, Bulgaria şi Turcia. Compania mai are în dezvoltare în România complexul de birouri Platinum Business and Convention Center din apropiere de DN1 şi a finalizat un complex rezidenţial de lux în Băneasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici