Câţi bani au cheltuit, în medie, turiştii sosiţi în România în prima perioadă a anului

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în primul trimestru al anului au cheltuit în medie 2.912,9 lei/persoană, informează INS.

417 afișări
Imaginea articolului Câţi bani au cheltuit, în medie, turiştii sosiţi în România în prima perioadă a anului

Câţi bani au cheltuit, în medie, turiştii sosiţi în România în prima perioadă a anului

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2019 a fost de 443,7 mii, cheltuielile acestora însumând 1292,6 milioane lei. Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 60,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentând 64,4% din total.

39,3% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (64,2%) şi pentru vizitarea rudelor şi prietenilor (10,5%). Călătoriile în scopparticular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,4%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (92,6% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,6%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 42,3% au fost destinate alimentelor şi băuturilor iar 34,6%, cadourilor şi suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 33,9% din totalulcheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 44,0% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 38,3% şi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 85,1% din numărul total de turişti nerezidenţi, în timp ce 10,9% au utilizat autoturisme proprii, 3,0% autocare şi autobuze iar 1,0% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc).

Taguri:
turism,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici