CE a oprit infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice şi gazelor naturale

Comisia Europeană (CE) a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii unor directive atât în ceea ce priveşte sectorul gazelor naturale, cât şi sectorul energiei electrice.

217 afișări
Imaginea articolului CE a oprit infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice şi gazelor naturale

CE a oprit infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice şi gazelor naturale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisia Europeană a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene acte din care rezultă că ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri, Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară şi în ceea ce priveşte speţa pe gaze naturale", a declarat într-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

CE a iniţiat în 2011 procedura de infringement împotriva României pentru faptul că Guvernul percepea tarife pentru tranzacţiile la importul şi exportul energiei electrice. Tarifele au fost eliminate la jumătatea anului trecut.

Procedura de infringement în sectorul gazelor a fost deschisă întrucât România nu putea asigura exportul. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a emis anul trecut o reglementare pentru a da posibilitatea exporturilor de gaze, pentru a opri infringementul.

Exportul de gaze naturale din România către statele UE este permis, fiind condiţionat de existenţa unor puncte de interconectare fizice între sistemele de transport ale ţărilor.

Sistemul naţional de transport al gazelor este interconectat cu reţelele Ungariei şi Republicii Moldova.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici