CE a oprit investigaţii privind restricţiile impuse de Apple pentru repararea şi aplicaţiile iPhone

Comisia Europeană (CE) a oprit două investigaţii care vizează Apple, în legătură cu iPhone, după ce compania şi-a schimbat politica de restricţii, permiţând prestarea de reparaţii în afara ţării de unde a fost cumpărat telefonul şi reducând limitările impuse dezvoltatorilor de aplicaţii.

19 afișări
Imaginea articolului CE a oprit investigaţii privind restricţiile impuse de Apple pentru repararea şi aplicaţiile iPhone

CE a oprit investigaţii privind restricţiile impuse de Apple pentru repararea şi aplicaţiile iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile europene pentru concurenţă şi-au anunţat sâmbătă decizia, arătând că schimbările efectuate de Apple vor da clienţilor posibilitatea de a alege între diferite alternative în privinţa reparaţiilor şi software-ului.

Executivul UE a lansat în primăvară cele două investigaţii privind politica de afaceri a Apple în legătură cu iPhone.

Atunci, Comisia se arăta îngrijorată de faptul că Apple impunea ca anumite servicii de reparare a telefonului să poată fi prestate numai în ţara de achiziţie, dar şi de restricţiile asupra dezvoltării de aplicaţii pentru iPhone, care specificau că dezvoltatorii pot crea "apps" numai folosind instrumentele de progamare oferite de companie.

CE a arătat sâmbătă că modificările aduse de Apple politicii de utilizare a iPhone elimină motivele de îngrijorare.

Autorităţile europene pot amenda companiile cu până la 10% din veniturile anuale obţinute la nivel global pentru încălcarea legislaţiei UE pentru concurenţă. Microsoft şi Intel, alţi doi giganţi ai industriei IT americane, au fost sancţionaţi anterior cu amenzi de peste un miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici