CE a percheziţionat sediile unor companii farmaceutice

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a percheziţionat sediile unor companii farmaceutice din mai multe state europene, suspectate că încalcă legislaţia din domeniul concurenţei.

19 afișări
Imaginea articolului CE a percheziţionat sediile unor companii farmaceutice

CE a percheziţionat sediile unor companii farmaceutice

"Comisia confirmă că a efectuat pe 9 decembrie descinderi la sediile mai multor companii, din mai multe state membre ale Uniunii Europene, active în sectorul farmaceutic", se arată într-un comunicat al executivului european.

CE nu a indicat identitatea companiilor vizate prin această acţiune.

Percheziţiile reprezintă etape preliminare în anchetele Comisiei din domeniul concurenţei şi nu înseamnă că grupurile vizate sunt vinovate, au precizat autorităţile de la Bruxelles.

Grupul francez Sanofi-Aventis şi subsidiara din Franţa a producătorului german de medicamente generice Ratiopharm au indicat că au primit pe 6 octombrie vizita inspectorilor Comisiei într-o operaţiune similară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici