Ce avere are Alexandru Rafila? Ministrul primeşte lunar patru salarii

Cu patru locuri de muncă, remu­nerate în total cu 6.000 de euro net pe lună, respectiv Camera Deputaţilor (2.400 de euro), Ministerul Sănătăţii (600 de euro), Institutul Matei Balş (1.800 de euro) şi Universitatea Carol Davila (1.730 de euro), ministrul sănătăţii Alexandru Rafila are cele mai mari depozite la bănci din rândul celor din cabinetul Ciucă, respectiv 700.000 de euro, investiţii la Bursa de Valori Bucureşti de 200.000 de euro şi are acordat un împrumut de 235.000 de euro către un membru al familiei. Cu alte cuvinte, un ministru al sănătăţii care are timp pentru patru joburi, mai ales în timpul pandemiei, este cel mai bogat membru al cabinetului Ciucă.

12000 afișări
Imaginea articolului Ce avere are Alexandru Rafila? Ministrul primeşte lunar patru salarii

Ce avere are Alexandru Rafila? Ministrul primeşte lunar patru salarii

Astfel, potrivit declaraţiei de avere aferentă anului 2021, publicată pe site-ul guvernului, Rafila are depozite de 465.000 de euro (2,3 mil. lei) la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, o casetă de valori, adică „bani la saltea“, de 103.500 de euro, la care se adaugă depozite în lei de 534.000 de lei la aceleaşi bănci plus unul de 15.600 de dolari. Rafila a achizi­ţionat în primul semestru din 2022 acţiuni TeraPlast Bistriţa de circa 370.000 de lei (74.000 de euro) prin intermediul BVB şi a dublat expunerea la Transgaz, potrivit declaraţiei de avere, scrie ZF.

În toamna lui 2021 el a vândut un teren de 510.000 de euro către mai multe persoane fizice şi juridice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici