CE: Banii din următoarea tranşă de la UE vor veni anul viitor

Comisia Europeană ar putea aproba în decembrie eliberarea următoarei tranşe pentru România, de un miliard de euro, însă banii vor fi viraţi în 2010, pentru că UE trebuie să îi atragă de pe piaţă, a declarat şeful misiunii de evaluare a CE, Elena Flores.

14 afișări
Imaginea articolului CE: Banii din următoarea tranşă de la UE vor veni anul viitor

CE: Banii din următoarea tranşă de la UE vor veni anul viitor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Oficialul FMI a declarat anterior că executivul UE va acorda următoarea tranşă imediat ce incertitudinile politice se vor încheia şi va exista un buget pe 2010

Comisia Europeană urma să acorde României în luna decembrie a doua tranşă, în valoare de un miliarde de euro, din împrumutul de 5 miliarde de euro stabilit în cadrul aranjamentului financiar convenit cu FMI şi instituţile financiare internaţionale, în valoare totală de 19,5 miliarde euro.

Mai mulţi oficiali au declarat pentru MEDIAFAX că tranşa de la CE nu va fi disponibilă în acest an, invocând procedurile tehnice mai complicate de la nivelul forului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici