CE: Caşcavalul de Săveni, produs cu indicaţie geografică protejată în UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii Caşcaval de Săveni din România în registrul indicaţiilor geografice protejate (IGP).

549 afișări
Imaginea articolului CE: Caşcavalul de Săveni, produs cu indicaţie geografică protejată în UE

Sursa foto: profimedia

Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată produsă în zona Botoşani.

„Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de zile), în urma căreia consistenţa sa devine onctuoasă şi omogenă, iar culoarea mai pronunţată. Gustul său, uşor amărui, se caracterizează prin nuanţe de nucă. Condiţiile climatice locale, favorabile dezvoltării păşunilor naturale bogate în floră diversă, contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producţia de <Caşcaval de Săveni>”, arată reprezentanţii CE.

Acesta se va alătura celor 1.609 produse alimentare deja protejate, dintre care 64 sunt specialităţi tradiţionale garantate.

Conform CE, indicaţiile geografice permit consumatorilor să aibă încredere şi să distingă produsele de calitate, ajutând, de asemenea, producătorii în comercializarea lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici