Ce dobândă plătesc băncile din România pentru un depozit la trei luni

Cea mai mare dobândă pentru un depozit pe trei luni ajunge în prezent la 3,75% pe an. Iată ce dobânzi plătesc băncile din România pentru un depozit la trei luni.

1095 afișări
Imaginea articolului Ce dobândă plătesc băncile din România pentru un depozit la trei luni

Ce dobândă plătesc băncile din România pentru un depozit la trei luni

Cea mai mare dobândă pentru un depozit pe trei luni ajunge în prezent la 3,75% pe an şi este oferită de TBI Bank, o bancă de talie redusă din sistem. Astfel, un deponent care plasează 10.000 de lei într-un depozit pe trei luni va obţine la scadenţă, după reţinerea impozitului pe venit de 16%, o dobândă de maximum 78,8 lei.

TBI Bank este urmată în clasamentul dobânzilor de Volksbank (3,4%), Piraeus Bank (3,35%), RIB (3,25%) şi Banca Feroviara (3,1%). Băncile de talie mare au însă dobânzi mai mici, acestea fiind în jur de 2% pe an pentru un depozit pe trei luni sau chiar sub acest prag în anumite cazuri.

Dobânzile mici nu au oprit creşterea depozitelor care au urcat lună de lună, în timp ce creditarea a dat semne anemice de revenire şi doar pe partea finanţărilor în lei.

De­pozitele gospo­dăriilor şi firmelor erau luna trecută de 221 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu luna octombrie din acest an creşterea a fost de 1,5%.

Volumul depozitelor în monedă naţională atrase de la populaţie şi firme au rcat la 145 miliarde de lei în noiembrie, cu 8% peste nivelul din perioada similară a anului trecut. Depozitele în valută ale rezidenţilor au cumulat în noiembrie 76 miliarde de lei, în creştere cu peste 2%.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici