Ce dobânzi mai practică băncile. Prăpastie mare între dobânzile la credite şi cele la depozite

  • Dacă vrei să iei un credit de la bancă, poţi plăti o dobândă medie şi de 8%, scrie ZF
  • Dacă vrei să-ţi ţii economiile la bancă, primeşti o dobândă medie de sub 2%
  • Diferenţele sunt atât de mari pentru că România are o economie slabă
1645 afișări
Imaginea articolului Ce dobânzi mai practică băncile. Prăpastie mare între dobânzile la credite şi cele la depozite

Ce dobânzi mai practică băncile. Prăpastie mare între dobânzile la credite şi cele la depozite

Românii plătesc dobânzi mari când vor să ia credite de la bancă şi primesc dobânzi mici atunci când aleg să îşi ţină economiile în depozite bancare. În primul semestru din 2020 dobânda medie la creditele în lei a variat între 6,67% şi 8,05%, potrivit Ziarului Financiar.

Pe de altă parte, dacă ai decis să deschizi un depozit, dobânda medie a fost între 1,75% şi 1,93%. Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar spune că adesea consumatorii sunt atenţi numai la dobânzile creditelor ipotecare, nu şi la dobânzile pentru restul produselor băncii.

„Băncile iau bani cu o anumită dobândă şi dau cu o dobândă mult mai mare. Acest lucru se întâmplă pentru că nu suntem o economie mare, iar băncile, în cazul acesta, nu au un volum foarte mare de creditare. La creditele de retail, românii nu se uită la nivelul dobânzii. Important este ca să-ţi iei banii.”, afirmă Cristian Hostiuc.
 
Potrivit directorului editorial al Ziarului Financiar, la creditele ipotecare, dobânzile sunt mult mai mici pentru că acolo consumatorul se uită la nivelul dobânzii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici