Ce face România în faţa valului de concedieri din Europa?

  • Scăderea economică europeană este de 8,3%, în România poate ajunge până la 6%-7%
  • Economiştii români estimează un val de încă 500.000 de concedieri în România
  • Soluţia salvatoare sunt banii europeni investiţi în domeniile necesare acum
3265 afișări
Imaginea articolului Ce face România în faţa valului de concedieri din Europa?

Profimedia

Te simţi la adăpost de criză cu locul tău de muncă? Un tsunami de concedieri e pe cale să lovească Europa. Comisia europeana estimează scădere a economiei de 8,3%.

Cât de mult se apropie România de soarta estimată de Comisia Europeană, îţi spune Dragoş Cabat, analist economic. Criza medicală va face jocurile în continuare. Cu cât mai repede se va termina, cu atât mai repede ne vom reveni. Intre timp, ar trebui să investiţi bani în infrastructură, sugerează acesta.

Diana a prins pandemia, lucrând la o firmă de publicitate. După luni de zile de muncă la domiciliu, a primit un email în care era anunţată că va fi disponibilizată. Acum lucrează din nou, dar se teme că va păţi acelaşi lucru.

Ni s-a spus: fiecare îşi ia laptop-urile, să staţi liniştiţi. Ne vom întoarce cât mai curând la birou. Am lucrat pe 75% din salariu. Imediat ce unul dintre clienţii noştri foarte mari a plecat s-au făcut disponibilizări totale. Toţi cei care se angajaseră în mai puţin de 6 luni au fost nevoiţi să plece”, povesteşte Diana.

„Este posibil ca în perioada următoare, 6-12 luni, numărul şomerilor în România să crească cu până la 500.000 de oameni. Realist vorbind, o scădere economică de 6,5-7%, ar fi normală şi pentru România pentru anul acesta. Singura schimbare pozitivă ar fi dacă reuşim să atragem rapid bani de la UE pentru proiecte noi, care vor cere angajări de oameni aflaţi în momentul acesta în şomaj”. spune Dragoş Cabat, economist.

  • Scădere economică UE – 8,3%
  • Sunt afectate 59 miliarde de locuri de muncă în UE

CONCEDIERI ROMÂNIA:

TAROM – 700

DAMEN – 870 concedieri

LACTALIS – 158

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici