CE: Indicele încrederii consumatorilor, în spaţiul UE, continuă tendinţa ascendentă

Indicele încrederii consumatorilor a crescut uşor, în august, în zona euro şi în întreaga Uniune Europeană, continuând tendinţa iniţiată în iulie, potrivit unor cifre prezentate vineri de Comisia Europeană.

157 afișări
Imaginea articolului CE: Indicele încrederii consumatorilor, în spaţiul UE, continuă tendinţa ascendentă

CE: Indicele încrederii consumatorilor, în spaţiul UE, continuă tendinţa ascendentă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Comisiei Europene, consumatorii din cele 19 state membre ale zonei euro au devenit mai optimişti în august, indicele sentimentului economic (ESI) crescând cu 0,3 puncte procentuale.

La nivelul celor 28 de state ale Uniunii Europene, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut tot cu 0,3 puncte procentuale, conform datelor Comisiei Europene.

În iulie, indicele sentimentului economic crescuse cu 0,5 puncte procentuale în zona euro şi cu 1,1 puncte procentuale în cele 28 state membre ale Uniunii Europene.

Studiul a fost efectuat de Direcţia generală pentru afaceri economice şi financiare din cadrul Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici