Ce investiţie îţi aduce un profit mai sigur decât metalele preţioase? Goana mondială pentru "aurul" verde

Chiar dacă preţul aurului creşte într-un ritm ameţitor, iată că tot mai mulţi analişti pariază pe terenul agricol. Iar investiţia este una de viitor ţinând cont de numărul tot mai mare al populaţiei şi, implicit, de creşterea cererii de alimente în ţări emergente precum China.

841 afișări
Imaginea articolului Ce investiţie îţi aduce un profit mai sigur decât metalele preţioase? Goana mondială pentru "aurul" verde

Ce investiţie îţi aduce un profit mai sigur decât metalele preţioase? Goana mondială pentru "aurul" verde (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Întinderi verzi, cu sol fertil şi cel mai important încă ieftine. Cu acest gând au pornit la drum mulţi investitori din ţări emergente care văd în terenurile agricole din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Lituania şi chiar România sau Moldova un punct fierbinte.

Recent, cei de la The Guardian spuneau că, în ultimii cinci ani, ţările sărace au vândut până la 20 de milioane de hectare de teren arabil, o suprafaţa comparabilă cu cea pe care o cultivă francezii sau o cincime din terenul agricol al Uniunii Europene. Motivul? Economiile suprapopulate precum China sau Emiratele Arabe Unite au început o adevărată goană pentru a-şi asigură securitatea alimentară.

Aşa că ei au mijloacele, iar ţări precum Rusia sau Ucraina terenul şi vor să-şi sporească exporturile. Spre exemplu, ruşii vor să arendeze hectare întregi ţărilor din Asia de Sud-Est, mai ales că un sfert din suprafaţa agricolă - de 166 de milioane de hectare - este necultivată.

Citeşte mai multe despre investiţiile în terenurile agricole pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici