Ce loc ocupă Bucureştiul în topul celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi

Bucureştiul a coborât patru poziţii, pe locul 74, în ediţia 2011 a topului celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi, care include 78 de state, dar la nivel mondial a urcat cu trei poziţii, pe locul 180, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International.

806 afișări
Imaginea articolului Ce loc ocupă Bucureştiul în topul celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi

Ce loc ocupă Bucureştiul în topul celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Între oraşele din centrul şi estul Europei mai scumpe decât Bucureştiul se află Zagreb (50), Praga (63), Sofia (66), Budapesta (69), Varşovia (70) şi Belgrad (73).

În Europa, capitala norvegiană Oslo este oraşul cu cele mai mari costuri pentru expaţi şi este pe locul al doilea în lume în această privinţă, fiind urmată de Stavanger din Norvegia (locul patru în lume) şi oraşul elveţian Zurich (locul şase în lume).

Între oraşele europene analizate, creşterea costului vieţii este cea mai perceptibilă în Elveţia.

În pofida inflaţiei foarte scăzute, Zurich a urcat de pe locul 10 pe 6 în clasamentul mondial, ca urmare a aprecierii puternice a francului elveţian.

Oraşele cu cel mai puternic recul al costului vieţii sunt din Turcia şi Germania.

Astfel, Istanbul a coborât de pe locul 60 pe 78, iar Munchen de pe poziţia 35 pe 60, în clasamentul general.

Între 2010 şi 2011, Parisul a coborât de pe locul 16 pe 20, în topul mondial, ca urmare a deprecierii euro.

"Dificultăţile economice pe care le traversează unele ţări europene au impact asupra euro", a declarat Fredéric Franchi, director la ECA International.

Franchi a explicat că o consecinţă directă a deprecierii euro este că numeroase oraşe europene au coborât în clasamentul mondial.

Această tendinţă a apărut recent, iar companiile ţin tot mai mult seama de diferenţele de cost al vieţii în stabilirea primelor vărsate expaţilor.

Acest fapt permite europenilor care pleacă să lucreze în Asia sau Australia să îşi conserve nivelul de trai şi puterea de cumpărare.

Chişinăul ocupă poziţia 78, ultima în Europa.

La efectuarea clasamentului, ECA International a evaluat 400 de oraşe la nivel mondial, iar clasamentul este condus de Tokyo.

Între cele mai scumpe cinci oraşe din lume se mai află alte două din Japonia, Nagoya (3) şi Yokohama (5), Oslo se află pe poziţia a doua, iar Stavenger din Norvegia pe patru.

ECA International este o organizaţie cu operaţiuni în 35 de state, specializată în administrarea mobilităţii internaţionale a forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici